perjantai 23. elokuuta 2013

ampiaisia

Enpä ole aiemmin nähnyt koirassa niin montaa ampiaista kuin tänään oli Pikassa. Ehdittiin olla metsässä ehkä vartti, kun yhtäkkiä Kola sanoo VIU! ja Pika vetää itsensä kyttyrään ja sinkoilee vauhkoontuneena ympäriinsä. Sain Pikasta sen verran otetta, että ehdin nähdä turkin täydeltä ampiaisia. Seuraavassa hetkessä Pika ryntäsi taas vapaana täysin järjettömänä ja korvat lukossa.

Pokkani ei riittänyt testaamaan, miten kauas Pika vauhkouksissaan säntää, koska lähistöllä on autoteitä - ja toisaalta metsääkin riittää kilometritolkulla vähän sinne sun tänne. Niinpä yritin pysyä Pikan matkassa ja tehtiin varmaan maastojuoksun Suomen ennätys. Hihnatkin putosivat jossain kohtaa kädestä, kun Pika meinasi kadota näkyvistä. Lopulta sentään sain rassukan kiinni ja yritin saada turkin sisään kaivautuneet kirotut ötökät pois. Niitä löytyi lopulta vielä autolle päästyäkin.

Kyytabletti (että on typerä nimi tabletilla, joka ei kyihin liity oikein mitenkään) löytyi varttia myöhemmin Itäkeskuksen apteekista ja pentu on kuin onkin elossa.. ;) Ehti mielessä käydä siinä Pikan perässä juostessa kaikki mahdolliset ötökkäkauhuleffat, joissa turvonnut mätänevä ruho on edelleen täynnä tappamiseen ohjelmoituja eläimensyöjäötököitä.

Rentouttava lenkki! (Ja huomenna etsimään niitä hihnoja..)

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Kotkassakin tapahtunut äskettäin tätä yhdelle kaverille, että metsälenkillä ampparit iskivät kimppuun oikein kunnolla. Liekö sitten maassa pesä. Hirveä kokemus teille kaikille. Onneksi loppu hyvin.