torstai 8. elokuuta 2013

Pikachu, taitava pentu

Noki ja Kola saivat (ne eivät ottaneet sitä "saamisena" vaan "joutumisena") levätä, koska viime viikolla treenejä ja kisoja oli yllinkyllin ja tälläkin viikolla sekä Kotkan iltakisat torstaina että KATin kisat lauantaina.

Niinpä pikkuherra Pikachu pääsi valtaamaan ihan täysin Sanna Lehtosen treenivuoron Nokilta. Ja hyvä niin, koska sain avata jälleen vähän enemmän silmiäni sille, miten paljon haasteita Pikalle voisi jo tarjota. Ensinnäkin, ei olla tehty rengasta koskaan osana "rataa". Yksittäisenä esteenäkin ollaan tehty sitä vielä suhteellisen vähän. Nuo vähät kerrat ovat sujuneet varsin mainiosti ja Pika on hakenut renkaan oikeaa suoritusaukkoa mallikkaasti. Enpä ole silti ajatellut, että lykkäisin sitä vielä osaksi treenipätkiä. Mutta sitten kun se rengas vain on siinä osana treeniä ja koutsilta tulee kysymys, että "Osaako se renkaan" niin epämääräisten "jjjjooooo.." -mutinoiden jäljiltä käy ilmi, että hittovie se tosiaan osaa sen renkaan niin hyvin, ettei se mennyt ainoaakaan kertaa väärästä rakosesta läpi.

"...ja sitten renkaan jälkeen tästä hyppy, lähetys, leikkaus, hyppy, putkeen, hyppy ja palkka.." "Okei!" Hetken huumassa jäi sanomatta, että ei me sitä leikkausta olla koskaan tehty osana treeniä ja yksittäisellä esteelläkin vasta ihan muutamia kertoja.


Pika suoritti neloshypyn epäröimättä. Se hidasti ja kääntyi, kun leikkasin takana sen linjan (ihan niin kuin pitääkin!), mutta se ei kääntynyt hypyltä pois. Aika käsittämätöntä. Muistan, miten vaikeaa takanaleikkauksen opettaminen Nokille oli. Ja miten vaikeaa takanaleikkaus on Kolalle edelleen. Hommaa helpottamassa oli vitosputki, sillä putket imevät pikkuherraa voimakkaasti ja se oli varmasti yksi syy, miksei Pika epäröinyt nelosen suorittamista. Magee pikkumies!

Tämän treenin lisäksi tehtiin serpentiini-harjoitusta. Ensin oli vaikeaa saada Pikaa irtoamaan sivulla olevalle hypylle ja tulemaan itsestään sivulla olevalle hypylle minua kohti, mutta ihan muutamilla palkkauksilla saatiin se sujumaan. Oikea-aikainen palkkaaminen pitäisi saada paljon nykyistä paremmaksi. Pika kestää tosi hyvin sen, että ohjaan palkkalelu valmiina kädessä, joten sitä täytyy alkaa käyttää, ettei aikaa menisi palkkalelun taskusta kaivelemiseen. Kolmen hypyn serpentiini menee myös treenilistalle, sillä siinä saa mainiosti vahvistettua sitä, että koira suorittaa myös sivulla olevan hypyn ilman mitään ylikorostettuja tuuppauksia. Nokille sivulla olevat hypyt olivat vaikeita vielä kolmosluokkaan noustessakin, joten ehkä Pikan kanssa voitaisiin treenata ne pikkuisen aikaisemmin kuntoon.. ;)

Onneksi Timo Rannikon treenit alkavat elokuun loppupuolella. Osaan kyllä opettaa Pikalle esteitä, eteen irtoamista ja sen sellaisia asioita, mutta varsinaisen ohjaustreenin tarjoamisessa mielikuvitukseni ei oikein pelaa. En osaa arvioida, miten vaikeita treenejä Pikalle pitäisi tarjota tai millaisilla esteasetelmilla tekisin onnistumisesta mahdollisimman todennäköistä. (Esim. tuon putken hyödyntäminen takanaleikkauksessa ei olisi tullut mieleen.)

Ei kommentteja: