perjantai 8. marraskuuta 2013

keppejä, valsseja ja niistoja

Pika puuhasteli keppien parissa ja Noki uurasti niistojen ja valssien kanssa. Kola pääsi tykittämään hiukkaskiihdytinhengessä vauhtiympyrää. Tunti siinä meni ja hiki tuli ja videolle tarttui paljon onnistumisia ja oppimista. :)

Ärsyttävästi palkkasin Pikan keppitreenissä kertaalleen jälleen väärästä suorituksesta. Ja aivan yhtä ärsyttävästi en tajua, miksi niistoista on tullut Nokille ongelma ja miksi ongelma tarttui videolle kohdassa 2:52 (alempi video). Miksi se ei hyppää, vaan kääntyy pois? En vain tajua. En ymmärrä, miksi juuri tuolla suorituksella se ei hyppää, kun muilla hyppäsi.Muutoin treeneistä jäi jälleen tosi hyvä mieli. Olen oppinut valssaamaan paljon paremmalla ajoituksella. Vieläkin osa valsseista on myöhässä, mutta ne eivät ole enää MYÖ-HÄS-SÄ - siis siihen tyyliin, että valssi lähtisi, kun koira on ilmassa tai peräti vasta siinä vaiheessa, kun koira jo laskeutuu hypyltä. Edelleen harjoitusta _minulta_ vaatii se, että myös niissä tilanteissa, kun en ehdi tekemään valssia ihan hypyn lähelle, voisin tehdä valssin ajoissa. Valssin voi tehdä kauempanakin. Kun vain saisin hiottua aivojen ydinjatkeeseen sen, että jos en ole ehtimässä hypylle, on ihan turha yrittääkään vaan pitäisi tehdä valssi vain vähän kauempana. Kyllä se kiltti kuuliainen piski sinne hypylle menee. :)

Hidastettu video on jälleen ystävä. :) Myöhässä olevat valssit näkee helposti. Noki ei ehdi koota ponnistustaan, koska saa tiedon kääntymisestä vasta siinä vaiheessa, kun on jo ponnistamassa. Pitäisi kertoa valssista ennen ponnistusta edeltävää laukka-askelta. Ja kun kerron käännöksestä ajoissa, Noki kääntyy todella hyvin. Myös niistoissa näkee, miten hemmetin pienesti Noki parhaimmillaan kääntyy: siivekettä nuollen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
näyttäisi siltä, että niiston kiellossa sun käsi laskee ennenkuin Noki on lukinnut hypyn. Noki kestää käden tippumisen lähelle maata, jos se on jo päättänyt ponnistaa. Usein pidät niistokäden lähes riman korkeudella loppuun asti. Eli sulla tässä epälooginen ohjaus. Kiinnitä siis tuohon huomiota, niin niistot varmaan sujuu :)

T. Virve