tiistai 19. huhtikuuta 2011

kontakti jos toinenkin

Kävin yrittämässä Ojangossa kontaktitreenin vaikeutusta. Eli miten homma toimii, jos palkkaa ei olekaan yhdessä viety jonnekin kontaktiesteen eteen (piiloon). Ja sehän vaikeuttikin suoritusta ihan todella paljon. Noki alkoi hidastella ja tuijotella minua, että "mitä sä ootat, ei tuolla oo palkkaa!" Meni se kuitenkin lopulta oikealle paikalle, mutta kovin hitaasti. Lisäksi se alkoi kääntyä minua kohti vinksalleen, koska tiesi, että palkka on oikeasti vielä minulla.

Muutin taktiikkaa. Vein kyllä palkan Nokin kanssa kontaktin eteen, mutta tehtiin kontaktin jälkeen vielä esim. putki tai hyppy. Ajatuksena oli, että kontaktiesteestä saisi pikkuhiljaa osan rataa. Nokin vauhti oli edelleen kadoksissa ja se pysähtyi seisoskelemaan puomille ennen kuin suoritti alastulon.

Lopuksi palattiin ihan yksinkertaiseen vietiin pallo yhdessä ja vapautus oli suoraan palkalle ilman ylimääräisiä koukeroita. Hidasta edelleen.

Höh.

Nyt tarvitaan siis lisää vauhtia. Ja varmaankin lisää haastetta, jotta kontakteissa päästään etenemään ratasuoritukseen asti.

Ehkä palkka pitäisi viedä vielä kauemmas ihan kentän toiselle puolelle ja ryhtyä sitten lisäämään esim. palkallejuoksumatkalle putkea/hyppyä? Tai sitten ei.. Lisäksi pohdin sitä, että pitäisikö kokeilla ruokapalkkaa ja/tai sitä, että apuohjaaja heittää Nokille pallon, jotta vapautukseen tulee vauhtia? Nyt vapautuskäsky ei aiheuta Nokissa mitään räjähtävää palkanhakuintoa vaan se jähmettyy ja vapautuu huonosti.

Mielestäni tänään kyse ei ollut siitä, etteikö Noki osaisi oikeaa paikkaa. Vaan kyse on siitä, että mun pitäisi keksiä, miten rupean pidentämään suoritusta ennen palkalle pääsyä.

Ei kommentteja: