perjantai 8. huhtikuuta 2011

Putkiaivon mutkassa

Tänään sain Annan seurakseni Ojankoon kontakteja ihmettelemään. Ennen Annan saapumista tein muutamia mennään-treenejä niin, että Noki jäi melko monen metrin päähän namikupista. Ei ongelmaa. Vauhtia tuli lisää.

Sitten Anna saapui ja testattiin samaa kontaktilla. Ei toimi. Ei alkuunkaan. Noki tuijottaa maanisena Annaa ja on ihan varma, että Annalla on jossain syövereissään pallo. Namikupin ravistus selvensi vähän asiaa, mutta edelleen Noki oli hyvin hyvin sekaisin. Sahanpurut eivät iskeneet kipinää. Anna=pallo, mutta mitä hittoa, palkka on silti kupissa ruoan muodossa. Putki vääntyili mutkille niin että narina kävi.

Usean toiston jälkeen alkoi sujua edes suurin piirtein. Noki siis otti omatoimisesti jälleen oman oikean paikkansa kontaktilla. Mutta vapautuminen on vaikeaa. Tosin vapautuminen helpottui heti, kun Anna marssi hieman kauemmas kaivelemaan kameraa laukusta.

Toinen sekoittava tekijä oli oma liikkeeni. Jos liikehdin, Noki tuijotti herkeämättä eteensä, mutta ei lähtenyt liikkeelle mennään-käskystä.

Ryhdyin treenaamaan pallolle vapautumista ihan ilman kontaktiestettä. Vein pallon piiloon ja tarpeeksi monen toiston jälkeen Noki alkoi vapautua pallollekin jopa ihan ensimmäisestä käskystä. Jei. Eli Noki ei mennyt TILT!-tilaan. Lisäsin omaa liikettä vapauttavan käskyn oheen, pompin ja heilutin käsiä. Ensin tämä sotki, mutta vähitellen pystyin hyppimään ja tömistelemään ja hipsuttelemaan ja kaikesta tästä huolimatta Noki lähti pallolle mennään-käskyllä.

Testasin palloa myös kontaktilla, kun oltiin aikamme treenattu ihan vaan pallolle vapautumista. Jätin pallon näkyville muutamien metrien päähän alastulosta, ja se toimikin ihan mainiosti! :O

Tehtiin kokonaista puomiakin muutamia kertoja. Jälleen ensimmäisellä suorituksella Noki karkasi palkalle ja hieman myöhemmin toisen kerran. Ensimmäisellä kerralla Noki voitti nopeudessa Annan, mutta toisella kerralla Anna voitti ja Noki jäi ilman palkkaa. Kokonaisen puomin suorittamispalkkana taisi olla yleensä pallo. Noki hölkötteli kontaktin loppuun minua vilkuilematta. Ja kerrasta riippuen se joko lähti käskystä palkalle tai sitten vaati useamman käskyn lähteäkseen.

Tällä hetkellä en ole kovin huolissani kontaktille pysähtymisen kanssa. Sen Noki tekee hyvällä luotettavuudella. Toki haastetta tuo ihan varmasti lisää se, kun kontaktista tulee osa rataa. Mutta pikkuhiljaa vaikeuttaen päästään varmaan hyvään lopputulokseen. :)

Tästä on hyvä edetä!

Jatkosuunnitelma:

1) Pallolle vapautumista treenataan ihan kotonakin.
2) Pallolle vapautumista treenataan kentällä.
3) Pallolle vapautumista vaikeutetaan häiriötreenillä (= oma liike + apuohjaaja)
4) Ryhdyn tekemään kokonaista puomia niin, että apuohjaaja on estämässä palkan saannin, jos Noki juoksee puomin kontaktien läpi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvältä vaikuttaa. Muistathan pitää myös välillä taukoa, että putkiaivo saa kypsytellä asioita. Parin päivän huilin jälkeen usein onkin "oppinut" yllättäen lisää.

Sanna the kasvattaja

Anonyymi kirjoitti...

Poistun muuten viikoksi 4 h lentomatkan päähän etelään. Kommentteja odotettavissa taas 16.4. lähtien ;).

Sanna the kasvattaja

emilia kainulainen kirjoitti...

Hyvää matkaa! Ja mekin muistetaan lepäillä. ;)