sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Nokin agilityihistoria

Ärsyttää, kun en muista, miten olen Nokille kontaktit opettanut. Ylipäätään muistista katoaa käsittämättömän nopeasti se, miten johonkin on päädytty. Mitenkäs Noki oppikaan sisäsiistiksi..? Mitenkäs se olikaan, kun pääsin eroon Kolan "en-anna-ottaa-kiinni-hähähää" -kaudesta? Jne jne jne. En vain muista.

Ihan mielenkiinnosta lähdin kaivelemaan blogieni - noiden virtuaalisten tekomuistieni - kautta Nokin agility-/kontaktihistoriaa yhteen pakettiin.

VUOSI 2010


maaliskuu


* Nokin (8kk) kanssa on aloitettu naksuttelu. Naksuttelemalla on lähdetty harjoittelemaan kosketusalustan koskemista ja se onkin jo hyvässä vauhdissa. Kosketusalustana on frisbee.

* Noki on harjoitellut putken läpi juoksemista Kolan treeneissä useampia kertoja.


huhtikuu


* Takaa kierron harjoittelu alkaa. Kierretään koivuja. ;)

* Sanna Lehtosen pentuagilitykurssi alkaa.

* Erilaiset putkikulmat aina sokeaan putkikulmaan asti.


toukokuu


* hyppy (rima maassa), rengas, irtoaminen, pussi

* KONTAKTIEN OPETTAMINEN ALKAA! Kontaktialusta! "9.5.2010 Kontakteja tehtiin myös lyhyesti omatoimitreenauksena. Noki osaa kiivetä ensin vauvapuomille, istua odottamaan namialustan virittelyä ja hölkytellä sitten 2on2off -tyylillä napostelemaan namia. Se ei tarvitse minua saattamaan vaan osaa ottaa kontaktin oikein, vaikka jäisin sen taakse seisomaan."


kesäkuu


* sokeat putkikulmat, eteen lähettäminen, kujakepit

* Sannan kurssilla 7 esteen pituinen "rata"


elokuu


* omatoimitreenailuna hyppy-putki-hyppy -juttuja, kontakteilla pelkkää puomin ja A:n alastuloa. Ei kokonaista puomia tai A:ta kai kertaakaan.


syyskuu


* "9.9.2010 Noki osaa 2on2off-asennon ajoittain erinomaisesti. Vaatii toki toistoja, toistoja, toistoja ja toistoja, ennen kuin herra Nakki oikeasti tajuaa yhdistää esteen suorittamisen ja oikean loppuasennon, mutta hyvällä tiellä tässä ollaan, olen ihan varma siitä. :)"

* eteenlähettämistä, putkea, rengasta, pöytää..

* "16.9.2010 Tänään sain olla itsekseni erittäin ylpeä piskistäni. Se osasi kosketusalustan avulla tehdä kontakteja ällistyttävän hienosti! Puomin kokonaan läpi suorittaminen on edelleen haasteellista, koska ollaan keskitytty oikeastaan sataprosenttisesti harjoittelemaan puomin alastuloa. Mutta luottavaisesti uskon, että puomista ei tule mitään ylitsepääsemätöntä haastetta, kunhan kontaktit ovat hallussa. Ja ne ovat tällä hetkellä paremmassa kunnossa Nokin kanssa kuin Kolalla oli vielä ennen kesää!"

* Sokeat putkikulmat ja takaakierto sujuvat mainiosti.

* Keinun opetus alkaa. Noki syö kinkkua, Annina kallistelee keinua.


lokakuu


*"9.10.2010 Targetin avulla Noki tekee kontaktiesteet (keinua lukuunottamatta, sitä me ei vielä osata yhtään) mainiosti ja jää ihan oikeaan asentoon etutassut maassa ja takajalat esteellä."


marraskuu


*11 esteen rata, josta A-este tehdään erikseen namialustan avulla


joulukuu


*"14.12.2010 Testasin kontaktia ensimmäistä kertaa ilman kosketusalustaa ja ensimmäisellä kerralla Noki pysähtyikin tosi hienosti alustan puuttumisesta huolimatta. :) Toisella kertaa se juoksi läpi ilman lupaa, joten läpinäkyvä kosketusalusta saa luvan vielä olla auttamassa. Siirryn siis keltaisesta läpinäkyvään."

*"14.12.2010 Tehtiin myös keinua ja Noki onnistui karkaamaan keinulle kerran saaden vauhdikkaan kyydityksen kohti maata. Ei Nokin maailma siihen kuitenkaan kaatunut, vaan se teki avustettua keinuharjoitusta vielä tuonkin kokemuksen jälkeen ilman paniikkeja."


VUOSI 2011tammikuu


* ohjauskuviotreenit vaikeutuvat askel askeleelta


helmikuu


keppitreenit jatkuvat - ei verkkoja, pelkkä käsiohjaus

* "8.2.2011 Keinukin on edistynyt. Noki hidastaa omatoimisesti hieman keinun puolivälissä ja rämäyttää sitten keinun maahan. Hihnasta en kuitenkaan ole vielä Nokia vapauttanut keinua tekemään, ettei se ala hyppiä keinun sivulta alas."

* kepit ovat edistyneet

* renkaan tehotreeni, rengas alkaa sujua


maaliskuu


*keppitreenit jatkuvat: osoittautuu, että oma rytmini on tärkeä ja väärä rytmi sekoittaa Nokin suorituksen

* Kontakteilla on välillä kosketusalusta, välillä ei. Noki pysähtyy, mutta hakee kontaktin vain avullani ja saattaa lähteä kontaktilta liikkeestäni.

* keinu ilman hihnaa, kosketusalusta alastulon jälkeen maassa

huhtikuu

* KONTAKTIT PISTETÄÄN OSITTAIN UUSIKSI! Nokin pitää _itse_ löytää 2on2off-paikka ja vapautua paikasta vain käskyllä "mennään". Etupalkka. (Tarkemmin asia on selostettu maaliskuun 2011 blogikirjoituksissa.)

Ei kommentteja: