tiistai 19. huhtikuuta 2011

kontaktitreeni osa 2

Muistin päivät ihan pieleen, joten Nokille tuli tänään kahdet aksatreenit. Elin siis ihan keskiviikkoa ja ajattelin, että vien illalla treeneihin Kolan ja päivällä treenaan Nokin kanssa Ojangossa. No, ei sitten ollutkaan keskiviikko, vaan tiistai -Nokin treenipäivä.

Aikaisemmassa postauksessa kitisin Nokin hitautta kontakteilla. Nyt on toinen mielikuva. Päätin vetäistä riskillä ja tehdä illan treeneissä A-kontaktia ikään kuin osana rataa. Tehtiin ensin alkuosa treeniradasta ja sitten ennen radalla ollutta A:ta palkkasin Nokin putken (5) jälkeen. Sitten käytiin pikapikaa juoksuttamassa pallo hypyn 11 siivekkeen taakse ja palattiin tekemään putki (5) ja sen jälkeen A. Noki ei todellakaan hidastellut. Alkurata oli kiihdyttänyt sitä sopivasti, joten se teki A:n reippaasti, mutta tarkasti.

Kun tehtiin rataa uudelleen, toistin putken jälkeen palkkaamisen, vietiin pallo palkaksi ja putkesta (5) lähetin Nokin uudelleen A:lle. Nokin vauhti oli sen verran kova, että se lipsahti A:n kontaktista nipinnapin pois. Pysähdyin enkä ehtinyt keksiä, miten reagoisin, kun Noki alkoi reagoida tapahtuneeseen. Noki ojensi takajalkaansa suoraan taakse ja haroi ilmaa. "Ei hitsi, en yletä!" Noki otti pikkuisia teputusaskelia peruuttamalla ja haroi taas varpailla taakseen - katse koko ajan tiukasti eteen päin käännettynä. Ja lopulta harominen tuotti tuloksen ja Nokin varpaat olivat takaisin kontaktilla. Revettiin nauramaan. Näky oli todella huvittava. :D Pieni ballerina-Noki venytti varpaansa kyllä ihan äärimmilleen, että pääsisi takaisin oikeaan paikkaan joutumatta silti peruuttamaan. :DDD

No, eihän Noki olisi saanut tulla kontaktista läpi, mutta mitä ilmeisimmin se joka tapauksessa tiesi, miten sen pitää A suorittaa eikä se kääntynyt katsomaan minua.

Tehtiin rataa myös hieman eri tavalla yksi kierros. Tällä kertaa otin vielä suuremman riskin. Vietiin Nokin kanssa pallo palkaksi putken 14 taakse ja palattiin lähtöpaikalle. Hypättiin hypyt 1-3 ja sen jälkeen lähetin Nokin A:lle. Noki teki kontaktin todella hienosti. Aivan mieletöntä. 8) Ei siis olla treenattu A:ta oikeastaan lainkaan tällä uudella systeemillä, mutta Noki on yleistänyt kontaktin suorittamisen myös A:han.

Myös kepit sujuivat tänään erittäin nopeasti ja mallikkaasti.

Hyvä Noki!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa!!! Noki on todellakin sisäistänyt kontaktin suorituksen. Deli teki myös aikanaan ihan samalla lailla meidän lyhyellä koti"puomilla", kun vauhti kasvoi. Ei haittaa, kehuisin noista kyllä. Tiedostaa etujalkojen käytön lisäksi siis myös takajalkansa.
Voisit varmaan palkkausasioissa koittaa nyt uudestaan sitä kahden henkilön ja kahden pallon- metodia alkuun ihan helposti eli parin askeleen päästä oikeasta paikasta. Ja vaihdella etupalkkauksen kanssa. Idea olis kuitenkin päästä siihen, että voit palkata takaa heittämällä pallon ( tai edestä, kun juokset ohi).

Sanna the kasvattaja