sunnuntai 11. toukokuuta 2014

juoksu-A

Projekti käynnistettiin tänään uudelleen, kun sain Aikin kautta itselleni erinomaisen selkeän ja jämäkän tuntuisen valkoisen boksin - siis muovi"rimasta" rakennetun neliön, johon koira pitäisi opettaa laukatessa osumaan kaikilla neljällä tassullaan.

Joskus talvella naksuttelin Pikalle boksiin menosta, mutta silloin oma mielikuva koko projektista oli täysin hämärä. Ei ollut käsitystä siitä, mihin pyrin ja ajan takaa, joten tuli lievä pakokauhu ja turhauma ja pelko, että pieleen menee. Niinpä homma jäi siltä erää siihen - ja hyvä, että niin kävi! Sillä Iida Vakkurin juoksariseminaariviikonloppu avasi silmät ymmärtämään ainakin jossain määrin, mitä tässä ollaan tekemässä.

Tänään siis haettiin Kivikosta ensin ikioma boksi ja kurvattiin sitten koirien kanssa Ojankoon testailemaan. Ilmeisesti naksuttelu oli ihan oikeasti jäänyt Pikalle muistin syövereihin, vaikka tehtiin sitä vain kaksissa treeneissä, sillä se lähti pyrkimään boksiin aivan hämmästyttävän hienosti. Nostin heti aluksi boksin etureunaa, koska talvella Pika vain ravasi boksin läpi enkä saanut sitä millään nostamaan laukkaa. Pika alkoi heti ensimmäisestä suorituksesta alkaen suorittaa boksia laukalla ja kohdisti katseensa hyvin eteen (, joskin ehti kääntää katsetta palloa etsien, joten palkkauksen ajoitusta täytyy tarkentaa). Se luotti jälleen kerran siihen, että eteenpäin kannattaa juosta, kyllä se palkka jostain taivaista aina vaan putoaa. :) Ja niinhän se putosikin.

Onneksi videoin treenin, koska etenkin hidastuksesta näkee, miten Pika ehtii suorituksissa kääntää päätään sivulle palloa etsien. Syykin pallon myöhäiselle lentämiselle on ihan selkeä: pelkäsin, että Pika loikkaa boksin yli, jos heitän liian ajoissa. Videolla viimeinen suoritus on palkan ajoituksen osalta täydellinen, eli heitin ihan pikkuruisen aiemmin palkan. Ja hyvinpä tuo silti osui. Eli seuraavalla kerralla vaan rohkeammin palkkaamaan! Huomenna erityishuomioon menevät takajalat, koska nyt Pika ponnistaa osan suorituksista niin, että etujalat osuvat mutta takajalat eivät.Huomenna uudelleen juoksentelemaan! 8)
Suunnitelma takajaloille: palkka lähemmäs boksia, aluksi ihan tosi lähelle, oma sijainti boksin viereen niin on helppo pudottaa palkka. Sen jälkeen omaa sijaintia pidemmälle ohi boksista. Muista katsoa takajalkoja, etujalat kyllä huomaa!

Ei kommentteja: